ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ -40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Λευκωσία, 23/03/2018

Χαιρετισμός για την επετειακή εκδήλωση για τα 40χρονα της ΚΕΚ

Δρ. Γιώργος Μ. Γεωργίου

Επεμβατικός Καρδιολόγος

Πρόεδρος Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου

 

Έντιμε Κε Υπουργέ της Υγείας,

Έντιμοι Κύριοι βουλευτές,

Αξιότιμη Κα Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας,

Αξιότιμοι Κύριοι καθηγητές των Ιατρικών Σχολών

Αγαπητέ φίλε Πρόεδρε του Παγκύπριου Ιατρικού συλλόγου,

Αγαπητοί πρόεδροι των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών,

Αγαπητοί συνάδελφοι, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια διοργανώνουμε απόψε την επετειακή αυτή εκδήλωση για τα σαραντάχρονα της ΚΕΚ, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την έναρξη του 26 συνεδρίου ‘Cardiologytoday’. Το συνέδριο αυτόαποτελεί την κορωνίδα των εκδηλώσεων της επιστημονικής μας εταιρείας και έχει θεσμοθετηθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός στα εγχώρια καρδιολογικά δρώμενα.

Συμπληρώθηκαν πρόσφατα 40 χρόνια από την ίδρυση της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΚΕΚ), της πρώτης επιστημονικής εταιρείας του τόπου, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 1977. Η ΚΕΚ αποτελεί τον αναγνωρισμένο επιστημονικό φορέα της Κύπρου στον τομέα της καρδιολογίας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας από το 1980 και της Διεθνούς Εταιρείας και Ομοσπονδίας Καρδιολογίας από το 1981.

 

Σκοπός της Εταιρείας παραμένει διαχρονικά η προαγωγή του κλάδου της καρδιολογίας και των συναφών κλάδων, όπως η παιδοκαρδιολογίακαι η καρδιοχειρουργική, η επιδίωξη άριστων επιστημονικών και επαγγελματικών συνθηκών εργασίας για τα μέλη της, καθώς και η οργάνωσηεπιστημονικών συνεδρίων και διαλέξεων με στόχο την αδιάλειπτη επιμόρφωση των μελών της.

Η ΚΕΚ αριθμεί σήμερα 162 τακτικά και 14 δόκιμα μέλη.
Στις ενεργά δραστηριοποιημένες οκτώ ομάδες εργασίας της εταιρείας μας προστέθηκε προσφάτως η ομάδα καρδιολογικής νοσηλευτικής, η οποία διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά και με απόλυτη επιτυχία υψηλού επιπέδου συνόδους καρδιολογικής νοσηλευτικής.

 

Η Καρδιολογική Εταιρεία, αναγνωρίζοντας το καθήκον της να στηρίξει έμπρακτα τους ειδικευόμενους καρδιολογίας, τροποποίησε πρόσφατα το καταστατικό που διέπει τη λειτουργία της, εντάσσοντάς τους στην οικογένεια της εταιρείας ως δόκιμα μέλη. Μερίμνησε  ταυτόχρονα και για την διασφάλιση της συμμετοχής τους για πρώτη φορά στην κοινή εξέταση απόκτησης του Ευρωπαϊκού διπλώματος καρδιολογίας.

Στρατευμένη στον κοινωνικό της σκοπό, να υπηρετεί τον άνθρωπο και κατά κύριο λόγο τον καρδιοπαθή, η ΚΕΚ διοργανώνει κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα,με κυριότερη των εκδηλώσεων αυτών την εβδομάδα καρδιάς. Πρόκειται για εκστρατεία Διαφώτισης, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει  μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Οι επιδιώξεις της εταιρείας μας επεκτείνονται και στη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέπουν την παραχώρηση υποτροφιών στα νέα μέλη μας για την εκπόνηση μελετών και την ενασχόλησή τους με τον τομέα της έρευνας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. θα ήθελα να καλωσορίσω στην Κύπρο τους εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον Ελλαδικό χώρο που μας τιμούν απόψε με την παρουσία τους.

Dear Professors.

Distinguished guests.

On behalf of the board and the members of our society we would like to extend a warm welcome to Cyprus and wish you a pleasant stay.

We are looking forward to a productive and fruitful meeting with you this weekend.

A special welcome to professor Merkely, director of the Varosmajor Heart and Vascular center of Semmelweis university, Budapest, Hungary and also vice-President of national affairs of the European Society of Cardiology. His presence here is a great honor to us. Professor Merkely will attend our conference tomorrow and give a lecture on the present and future status of cardiology in Europe. He will also participate in a meeting with our board, in order to discuss matters of mutual interest, with regards to post-graduate education and training as well as the participation of the members of our society in international clinical studies.

With no further delay, I would once more like to welcome and thank our esteemed guests and hope that you enjoy the rest of the ceremony.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ευχαριστώ θερμά και τους 24 χορηγούς του συνεδρίου μας, για τη διαχρονική τους στήριξη και γιατί μας τιμούν απόψε με την εδώ παρουσία των εκπροσώπων τους. Χωρίς τη δική τους συμβολή θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της συνεύρεσής μας αυτής.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εταιρεία Medochemie, το μέγα χορηγό της αποψινής εκδήλωσης.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.