ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κυριότερες Δραστηριότητες:

  • Τακτική διοργάνωση από το 1979, και κάθε 2 χρόνια, Διεθνούς Καρδιολογικού Συνεδρίου με συμμετοχή κορυφαίων καρδιολόγων από όλη την Ευρώπη και την Αμερική.
  • Τακτική διοργάνωση από το 1994, και κάθε 2 χρόνια, σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Κύπρο-Ελλαδικού συνεδρίου.
  • Τακτικές μηνιαίες Επιστημονικές Συναντήσεις των μελών.
  • Πέραν των 15 επιστημονικών διαλέξεων-εκδηλώσεων ή εργαστηρίων οργανώνονται κάθε χρόνο από την Κ.Ε.Κ. ή είναι υπό την αιγίδα της.
  • Εκστρατείες πρόληψης καρδιοπαθειών. Ετήσια εβδομάδα Καρδιάς.
  • Εκστρατεία ενημέρωσης για την Αρτηριακή Υπέρταση. Ετήσια εβδομάδα Υπέρτασης.

Συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια:

Μέλη της Κ.Ε.Κ συμμετέχουν με ιατρικές ανακοινώσεις στο ετήσιο Πανευρωπαϊκό, Πανελλήνιο, και άλλα Διεθνή Καρδιολογικά Συνέδρια. Απο το 2007 η Κ.Ε.Κ συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο .

Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα:

H Κ.Ε.Κ. δίδει έντονα το παρόν της στα Ευρωπαϊκά δρώμενα συμμετέχοντας σε πολυκεντρικές μελέτες και Ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2000.  Το 2007 η Κ.Ε.Κ συμμετείχε  στην Μελέτη Euro Aspire III που είχε στόχους να  εντοπίσει  εάν στους καρδιοπαθείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο ακολουθούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη των καρδιοαγγειακών επεισοδίων. Φέτος, η ΚΕΚ συμμετέχει στην Μελέτη EuroAspire IV.

Περιοδικό:

Το 2007 η Κ.Ε.Κ εξέδωσε το πρώτο της Επιστημονικό περιοδικό με την ονομασία “ΚΑRDIA” Cyprus Heart Journal. Στο περιοδικό αυτό, δημοσιεύονται πρωτότυπες ιατρικές εργασίες μελών της Κ.Ε.Κ.